Your Bricks zoekt ondernemende jongeren!

Inschrijving Your Bricks editie 2014 geopend!
 
Jongeren met een goed idee voor een betere wereld kunnen vanaf nu weer terecht bij Your Bricks, een academie voor wereldverbeteraars. Deze maand start de werving van zestig jongeren voor de editie van 2014, die in het voorjaar van start gaat.

‘Als ík niks doe voor een betere wereld, wie staat er dan op om actie te ondernemen?’ Steeds meer jongeren stellen zichzelf deze vraag. Als antwoord bedachten de organisaties Timu Kota, ASN Bank, Schrijf Schrijf en NCDO een academie voor wereldverbeteraars: Your Bricks. Jongeren leren er om zelf een idealistisch project op te zetten, van idee tot uitvoering.

De criteria
Bij Your Bricks kunnen jongeren tussen de 16 en 25 jaar terecht met hun eigen idee voor een betere wereld. Via trainingen en coaching ontwikkelen ze vaardigheden die nodig zijn om hun idee te realiseren. Jongeren bepalen zelf of het idee lokaal, nationaal of internationaal gericht is. Of te maken heeft met bijvoorbeeld mensenrechten, ouderenzorg, dierenwelzijn of natuurbehoud. Het belangrijkste is dat de jongeren betrokken en ondernemend zijn. En hun ideeën op een vernieuwende manier bijdragen aan een eerlijke, duurzame en sociale wereld.

Het programma
Vanaf nu kunnen jongeren zich weer inschrijven voor Your Bricks. In het voorjaar opent de academie opnieuw haar deuren. Zestig jongeren leren in zeven masterclassdagen alle ins en outs van sociaal ondernemerschap. De twintig kandidaten met de beste ideeën stromen door naar een eendaagse masterclass. Daarin pitchen zij hun plan voor de vakjury, bestaande uit toonaangevende sociaal ondernemers. De tien winnaars krijgen een persoonlijke coach die hen helpt met de uitvoering van hun ondernemingsplan.

Ben je benieuwd naar de ideeen van deelnemende jongeren van Your Bricks 2013, kijk dan op de website.

Your Bricks is mogelijk gemaakt door het SNS Reaal Fonds.