Finale KinderRedactie Samsam 28 mei

10 kinderen uit heel Nederland pitchen om in KinderRedactie te komen

Woensdag 28 mei vindt de finale van de KinderRedactie-wedstrijd van Samsam plaats, in Tropenmuseum Junior in Amsterdam. Tien kinderen zijn uitgenodigd om hun verhaal te pitchen aan een vijfkoppige jury. De KinderRedactie is een initiatief van Samsam, blad voor kinderen over de wereld en duurzaam leven dat in januari 2015 40 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan maakt Samsam het speciale Jubileumnummer samen met kinderen uit Nederland.

Deelnemers
De tien finalisten zijn gekozen uit meer dan 70 inzendingen op www.samsam.net van kinderen uit heel Nederland. Vijf kinderen omdat ze de meeste stemmen hadden verzameld, vijf kinderen omdat hun verhaal ontzettend goed was. Deze kinderen komen uit Amsterdam, Utrecht, Elst, Abcoude, Workum, Eindhoven en Tilburg en zijn 10 tot 12 jaar oud. Ze zullen met hun ouders of andere familieleden aanwezig zijn. Ze hebben hun ingezonden verhaal voorbereid en stellen de jury een vraag.

Jury
De jury, die de vijf beste 'journalisten in de dop' voor de KinderRedactie kiest, bestaat uit:

  • Dick Benschop, lid Raad van Toezicht NCDO, president-directeur Shell NL;
  • Maurice Lede, presentator en programmamaker Klokhuis;
  • drie kinderen: Kyra (11 jaar) en Trijntje (12 jaar), winnaars van Junior Dance 2013 en voor Cordaid naar Uganda geweest. En Nieloefaar (14 jaar), finalist van The Voice Kids 2014. Zij is geboren in Nederland, maar haar ouders zijn gevlucht uit Iran.

Thema Jubileumnummer Samsam
De finalisten presenteren de hun idee voor het Jubileumnummer van Samsam, dat in januari 2015 verschijnt, met als thema: de Toekomst.