Winnaars Ondernemen Zonder Grenzen

De Investeerdersclub heeft na intensief overleg de winnaars van Ondernemen Zonder Grenzen 2012 geselecteerd met de meest innovatieve Nederlandse bedrijfsplannen om banen en groei te creëren in opkomende markten.

Van de 142 inschrijvingen en de daaropvolgende 15 finalisten, zullen deze vijf intensieve coaching en matchmaking ondersteuning ontvangen: Meet Your Host, !SYOU, Research Africa, O My Bag en Vrindavan.

Via deze weg willen wij alle deelnemers van deze uitdagende business plan competitie, de winnaars, en onze partners: BiD Network, De Investeerdersclub & Ernst & Young.

De 5 winnaars:

Meetyourhost.com
Land: Nepal, South Africa
Yvon Gijsbers is oprichtster van het reizigersplatform Meetyourhost.com dat reizigers in staat stelt om in direct contact te komen met lokale ondernemers in de toeristische sector. Een platform dat een unieke ervaring biedt terwijl je een kijkje in de keuken krijgt van het rurale leven tijdens je vakantie, dit platform opent een wereld aan mogelijkheden.

O My Bag
Land: India
Paulien Wesseling lanceerde het duurzame en modieuze O my Bag, een bedrijf dat producten van uniek eco-leer verkoopt, gemaakt daar een lokale Indiase fair trade organisatie.

Research Africa
Land: Uganda
Floor Montanus ontdekte een gat in de markt in Oeganda, market research. Het Research Africa project waardeert individuen met lage inkomens als volwaardige consumenten van producten en diensten door het aanbieden van beltegoed in ruil voor het meewerken aan markt onderzoek.

Vrindavan
Land: India, Suriname
Alexandre van der Moezel en zijn bedrijf Vrindavan nemen een traditioneel Nederlands product en brengen dit naar de Hindi sprekende wereldbevolking. Sinds 2011 produceert Vrindavan Hindu chocolade letters voor religieuze feestdagen en familiefeesten.

!SYOU
Land: Colombia, Philippines
!SYOU is een uniek schoenenmerk geproduceerd in samenwerking met DAC-gecertificeerde landen en mede ontworpen door lokaal creatief talent en internationale designers. Ondernemer Jaap Spoorenberg verzekerd dat !SYOU schoenen lokaal geproduceerd zijn, met lokale materialen, waarna ze verkocht worden met een eerlijke marge, voor een eerlijke prijs.