Samsam over water en Nepal

Op 19 november verscheen het nieuwste nummer van Samsam, het wereldtijdschrift voor kinderen. Het was die dag Wereldtoiletdag, dus een goede aanleiding om het te hebben over water.

In Nederland hoef je de kraan maar open te draaien en het begint te stromen, fris en helder: water. Dat water is zo schoon dat je het altijd kunt drinken. Zelfs als het uit de stortbak van de wc komt. In Nepal is dat anders. Het water daar zit vaak vol bacteriën. Samsam en UNICEF vroegen Nepalese kinderen hoe zij aan veilig drinkwater komen.

Nationale spreekbeurtactie 2013
Ieder jaar op of rond 20 november - de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind - doen duizenden kinderen in Nederland mee met de Nationale Spreekbeurtactie van UNICEF. Dit jaar wordt deze actie georganiseerd door Samsam en UNICEF samen. Het thema is Nepal en water. Zie www.unicefenjij.nu voor alle informatie.

OneForOne
In dit nummer van Samsam staat de eerste advertentie die ooit in Samsam is geplaatst: de actie OneforOne, vraag een fles en geef een ander kind schoon water. Deze advertentie wordt gebruikt om aandacht te geven aan mediawijsheid, een lesmethode in de klas.