6.000 mensen bij Damn Food Waste

Afgelopen zaterdag, 29 juni 2013, is voedselverspilling op de kaart gezet! Meer dan 6.000 mensen hebben een gratis lunch gegeten op het Museumplein in Amsterdam. Ook was er volop media-aandacht in de weken vooraf, maar ook op de dag zelf door NOS Journaal, EenVandaag, Telegraaf, Hart van Nederland, Parool, AT5, nu.nl en vele andere.

Hoofdboodschap was dat voedselverspilling mondiaal een groot probleem is: een derde van al het eten wereldwijd wordt weggegooid. Aan de andere kant leeft één op de acht mensen met honger. Gelukkig kunnen Nederlandse consumenten een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van voedselverspilling, tips daarvoor staan onder andere op www.damnfoodwaste.com. NCDO is met FoodGuerrilla (het platform voor initiatieven voor gezond, eerlijk en duurzaam voedsel) de initiator van deze Nederlandse editie van een wereldwijde serie lunches van gered afval.

Damn Food Waste is georganiseerd door een coalitie van organisaties waarin NCDO/FoodGuerrilla samenwerkte met Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Natuur & Milieu en Feeding the 5000/EU Fusions.